Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Όχι άλλη ευκαιρία χαμένη για τη Ζαχάρω-Φιγαλεία



Τεράστια θα είναι τα οφέλη από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα <<Γαλάζιες Σημαίες>>.


Ο Δήμος Ζαχάρως για ακόμα μια τουριστική σεζόν δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα <<Γαλάζιες Σημαίες>> ,το οποίο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες  ευκαιρίες διαφήμισης και ουσιαστικά επανεντάσσει τουριστικά την περιοχή ως στοχευόμενος τουριστικός προορισμός...
Η απονομή της Γαλάζιας Σημαίας (περιλαμβάνει τον καθαρισμό των ακτών, τη παροχή πρώτων βοηθειών από ναυαγοσώστες, κτλ)  στην παραλία της Ζαχάρως,  θα δώσει ανάσα στην μειωμένη λόγω κρίσης τοπική οικονομία, μέσω της τόνωσης της επισκεψιμότητας   αλλά θα αναδείξει και την περιβαλλοντική αξία της περιοχής αφού το πρόγραμμα <<Γαλάζιες Σημαίες>> αποτελεί ένα διεθνές σήμα ποιότητας οργάνωσης των ακτών με ισχυρά περιβαλλοντικά κριτήρια.

Το πρόγραμμα αυτό σύμφωνα με την οδηγία 2006/7/ΕΚ προβλέπει ότι για να βραβευθεί μια ακτή με την Γαλάζια Σημαία πρέπει να διαθέτει εξαιρετική ποιότητα υδάτων .Η δειγματοληψία πρέπει να διενεργηθεί έως τις 26 Μαΐου, αφού πρώτα υποβληθεί αίτημα στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης που είναι ο συντονιστής του προγράμματος για την Ελλάδα. Έχουμε ήδη αποστείλει από την 20η Απριλίου αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές του Δήμου Ζαχάρως  για την κατάθεση της υποψηφιότητας για την απονομή της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία Ζαχάρως .Επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον στενά θα πρέπει να κινηθούν άμεσα όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία για την ανάδειξη της περιοχής μας.

Η παραλία του Δήμου Ζαχάρως αποτελεί μια από της ομορφότερες και καθαρότερες παραλίες της Ελλάδος. Η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής πάντα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής και Εθνικής νομοθεσίας  αλλά και μέσω δράσεων και προγραμμάτων θα πρέπει να αποτελεί πρώτο στόχο ,ειδικά στην τόσο υποβαθμισμένη περιοχή μας και στην δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας.

                                                     Κωνσταντίνος Αγραπιδάς
                                           Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
                        Πρόεδρος Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως